Παραιτήθηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον [Βίντεο]Αυτή την ώρα σε διάγγελμά του ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την παραίτησή του στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Στόχος είναι υπάρχει νέος πρωθυπουργός μέχρι τον Οκτώβριο» είπε χαρακτηριστικά.
«Η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία. Χρειαζόμαστε έναν νέο πρωθυπουργό τον Οκτώβριο. Η βούληση του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή», υπογράμμισε ο Ντέιβιντ Κάμερον.
Στις δηλώσεις του έξω από την Ντάουνινγκ Στρίτ 10, αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα λέγοντας ότι ο βρετανικός λαός αποφάσισε να ακολουθήσει άλλο μονοπάτι από αυτό που πρότεινε ο ίδιος, κατά συνέπεια θα πρέπει να επιλεγεί άλλος πρωθυπουργός. 
Ο Κάμερον θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός τους επόμενους τρεις μήνες ενώ δεσμεύθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να «σταθεροποιήσει το καράβι».
Την ίδια στιγμή, δήλωσε πως δεν θέλει να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα σήμερα, όμως ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να τοποθετηθεί με την έναρξη του συνεδρίου των Συντηρητικών.
Παράλληλα, ο Κάμερον δήλωσε πως ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας και να αναλάβει τις διαπραγματεύσεις αποχώρησης.
Ο Κάμερον είπε ακόμη πως θα διαβεβαιώσει τις αγορές και τους επενδυτές ότι η οικονομία είναι θεμελιωδώς ισχυρή ενώ θέλησε να καθησυχάσει του Βρετανούς που ζουν στο εξωτερικό ότι δεν θα υπάρξουν άμεσες αλλαγές.
Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αναμειχθεί στις κυβερνήσεις της Σκοτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.
Παραιτήθηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον [Βίντεο] Reviewed by George Miliotis on Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2016 Rating: 5
All Rights Reserved by In Real News Magazine © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.